Ügyeleti házirend

Tisztelt Szülők! A Helyi Járványvédelmi Munkacsoport a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde működésében határozatlan időre szóló rendkívüli szünetet rendelt el. A kialakult helyzetre való tekintettel 2020. március 31. napjától visszavonásig Ügyeleti házirend lép életbe. Kérem szíves megértésüket és együttműködésüket! Jó egészséget kívánva: Pekár Zita intézményvezető

Ügyeleti házirend

Nyitva tartás az ügyeleti időben is: 5:30- 17:00

Környe Község polgármestere által kiadott közleményben megfogalmazottak értelmében, visszavonásig a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde jelen ÜGYELETI HÁZIRENDJE lép életbe.

Azt a gyermeket, akinek légúti, lázas vagy hasmenéses tünete van, nem fogadjuk az intézményben!

A szülő kötelessége

 • Gyermeket csak az óvoda által helyben kiadott nyilatkozat aláírásával veszünk be, melyben a szülő nyilatkozik:
  • Gyermeke az elmúlt két hétben nem volt beteg, nem voltak lázas, légúti vagy hasmenéses tünetei.
  • Gyermeke nem találkozott az elmúlt két hétben igazolt koronavírus fertőzött személlyel.
  • Gyermeke, illetve a vele egy háztartásban élők nem tartózkodtak külföldön az elmúlt két hétben.
  • Gyermeke felügyeletét munkába járás miatt nem tudják megoldani, és ezt munkáltató által kiállított igazolással bizonyítják, melyet csatolnak a nyilatkozathoz. Házastárs/élettárs munkáltatói igazolását is köteles csatolni.
  • Magyarország Kormánya által elrendelt kijárási korlátozás értelmében a gyermeket munkavégzése befejeztével köteles az intézményből hazavinni.
  • Lázas beteg gyermek, vagy az a gyermek, akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az intézményben. Amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.
  • A Környei Vackor Óvoda és Bölcsődében, mint önkormányzati fenntartású intézményben, az óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosít gyermeke számára az intézmény.
  • Ahhoz, hogy gyermeke felügyelete szervezhető legyen, legkésőbb az igénybevétel napja előtt egy héttel e-mailben (kornyevackor@gmail.com), vagy telefonon (+36-34/473-089) jelzi az intézmény felé, hogy gyermeke számára a felügyeletet igénybe veszi. A felügyelet alatt az intézmény étkezést biztosít a gyermeknek, melyet legkésőbb az érintett napot megelőző munkanapon reggel 9 óráig e-mailben vagy telefonon tud lemondani.
 • Gyermekének kérünk szépen több váltóruhát (udvari, benti) és váltó cipőt.
 • Az intézménybe csak a gyermek léphet be, a szülők/hozzátartozók a főbejáratnál csengetéssel jelzik érkezésüket, és adják át a gyermeket az intézmény dolgozójának.
 • Ha gyermekének lázas, hasmenéses, légúti tünetei óvodai tartózkodása alatt jönnek elő, a szülőnek kötelessége azonnal hazavinni.
 • Nem tudjuk fogadni azt a kisgyermeket, ahol a szülő munkahelyén a munkavégzés megszűnt, vagy otthonról történő munkavégzésre van lehetősége.

 

A Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde kötelessége

A gyermeket az ajtóban vesszük át és adjuk haza, levetkőztetésükről, öltöztetésükről az ügyeletet teljesítő Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde dolgozói gondoskodnak.

Az intézményben minden felnőtt és gyermek számára kötelező a szájmaszk viselése.

Minden gyermek számára két szájmaszkot az intézmény biztosítja, a szülő felelőssége azok fertőtlenítése.

Az intézmény folyamatos fertőtlenítését az intézmény dolgozói végzik.

További tájékoztatást az intézményvezetőtől kérhetnek 8:00- 12:00 az alábbi telefonszámon:

06-34/473-089

 

Környe, 2020. március 31.                                   

 

                                                                                                   Pekár Zita

                                                                                               Intézményvezető

Vackor Óvoda

Karbantartás

Hamarosan újra elérhetőek leszünk!
vackorovi@freemail.hu