A Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde bezárása a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt

Tisztelt Szülők! Intézményünk Fenntartója a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde visszavonásig érvényes bezárásáról döntött. Az alábbiakban Beke László polgármester úr levelét továbbítom Önök felé. Környe, 2020. 03. 15. Üdvözlettel: Pekár Zita intézményvezető

Tisztelt Szülők!

Intézményünk Fenntartója a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde visszavonásig érvényes bezárásáról döntött. Az alábbiakban Beke László polgármester úr levelét továbbítom Önök felé.

Környe, 2020. 03. 15.

Üdvözlettel:

Pekár Zita
intézményvezető

 

" Kedves Környeiek!

A Kormány intézkedéseivel összhangban hoztunk döntést a környei intézmények ideiglenes bezárásáról 2020. március 16-ai hatállyal. A döntéssel kapcsolatban kérjük megértésüket és türelmüket, hiszen jelenleg a megelőzésnél és a biztonságnál semmi sem fontosabb.

Orbán Viktor miniszterelnök március 13-án este jelentette be, hogy 16-ától ideiglenesen bezárják a magyarországi iskolákat, új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek be az intézmény épületébe. Kérem a Tisztelt Szülőket, értessék meg gyermekeikkel, hogy ez az időszak nem a „jól megérdemelt” pihenésé, az óvintézkedést mindannyiunk biztonsága tette szükségessé. Kérjük a szülőket, a gyerekek ezen időszakot lehetőleg ne egymással „bandázva” töltsék, amennyiben lehetőség van rá, legfeljebb 3-4 gyermek közös felügyeletéről gondoskodjanak. Kérem továbbá, hogy a gyerekeket lehetőség szerint ne bízzák a nagyszülőkre, hiszen ők a koronavírus járvány legveszélyeztetettebb korosztálya. A szülők próbálják meg összefogással, egymással együttműködve és egymást felváltva megoldani ezt a rendkívüli helyzetet.

Környén határozatlan ideig szünetel valamennyi közösségi, kulturális és sportesemény az érintett intézményekben, beleértve a rendszeres kiscsoportos foglalkozásokat is, valamint szintén szünetel a külterületekről a betegek háziorvosi rendelőkbe kisbusszal, szervezetten történő beszállítása.

A háziorvosok és a gyermekorvos rendelési ideje változatlan, Dr. Szegeczky Zsófia gyermekorvos viszont kéri, hogy mielőtt felkeresnék a rendelőt, előtte telefonon egyeztessenek időpontot. A rendelő telefonszáma: 34/473-095, 06 20 9674054.

Fontos változás, hogy március 13-ától bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse e-receptre felírt gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket. A rendelőkben segítségként 1 receptre 3 havi adagot írnak fel, de fontos, hogy a beteg ki is váltsa a 3 havi adagot, így előzve meg a gyakori gyógyszertárba járást.

A Polgármesteri Hivatalban szintén határozatlan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Felhívjuk a lakosság szíves figyelmét, hogy hivatalos ügyeiket elsősorban telefonon, elektronikus, esetleg postai úton, vagy – papír alapú megkeresés esetén – a hivatal hátsó bejáratánál található postaládába helyezéssel intézzék. A hivatal telefonos elérhetősége (34)573-100); e-mail: info@kornye.hu.

A Vackor Óvoda és Bölcsőde a 473-089-es, a Művelődési Ház a 34/473-091, 06 30/646-2147-es telefonszámon érhető el, mindkét intézményben ügyeletet tartanak.

Kedves Környeiek!

Valamennyiünkben él az aggodalom a vírus terjedése és következményei kapcsán. Jelenleg még nem ismert, milyen súlyos helyzet várható, ezért rendkívül fontos, hogy egyénileg is mindent megtegyünk a járvány terjedésének megelőzésében vagy megfékezésében, s ehhez az egyéni áldozatvállalás is elengedhetetlen. Ez az időszak sajnos lemondásokkal jár. A lemondások mindenkit érintenek: az államot, önkormányzatokat, intézményeket, gazdasági társaságokat, a kulturális szférát, a sportéletet, kereskedelmet, a szolgáltatóipart, s még hosszasan sorolhatnám. Ezért rendkívül fontos, hogy az emberek is felismerjék: jelenleg nem a mindennapokban megszokott komfortérzetünk megőrzése a cél. Így például javasoljuk mellőzni a tömegközlekedést, a munkába járást célszerű önállóan, egyéb közlekedési eszközökkel megoldani. Mindannyiunknak el kell fogadni a lemondásokat, meg kell hoznunk a szükséges áldozatokat, hiszen a helyzet kezelése csak akkor lehet hatékony, ha valamennyien egyként tesszük meg azt!

Kérem, a hozott intézkedéseket fogadják és kezeljék megértéssel, hiszen ebben a helyzetben még kiemeltebben fontos az összefogás, összetartás!

Kérem továbbá, hogy településünk lakossága érdekében is mindenki figyelje a hivatalos kormányzati (http://koronavirus.gov.hu) és a helyi tájékoztatásokat, a helyzet kezelésével kapcsolatos intézkedéseket, és tegyen eleget az abban foglalt esetleges korlátozásoknak is.
Kérem szíves, felelősségteljes együttműködésüket!

Beke László polgármester "

Vackor Óvoda

Karbantartás

Hamarosan újra elérhetőek leszünk!
vackorovi@freemail.hu